Sáb09222018

ActualizadoSáb, 22 Sep 2018 10am

#Elecció19

#Elecció19. Infantiles.

#Elecció19. Adultas.

Teatre Faller 2018.

Hablemos de Hogueras

Calendario de Eventos:

Septiembre 2018
D L M X J V S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Actualidad 2018

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Programas de Hablemos de Fallas en la UPV Radio. 102.5 FM

#Elecció19 a Cortes de Honor. Infantiles.

#Elecció19 a Cortes de Honor. Adultas.

Inicio

Proclamación de Rocío Gil Uncio y Daniela Gómez de los Ángeles. #Proclamació18

Tras conocerse el nombre de las Falleras Mayores de Valencia de 2018 procedía el acto de Proclamación de las mismas, que como es ya tradicional se llevó a cabo al día siguiente del de la elección.

En nuestro emblemático hemiciclo del Ayuntamiento testigo de numerosas efemérides falleras se proclamó a Rocío Gil Uncio y a Daniela Gómez de los Ángeles siendo testigo y voz protagonista D. Joan Ribó, concejales de su gobierno municipal, presidentes de Fallas, familiares, falleros y falleras y medios de comunicación.

Antes de esta proclamación el protocolo habitual tenía el siguiente orden:

Apertura de la puerta principal siendo los padres de las FFMMV 2018 los que subirían en primer lugar.
Cortes de honor 2017, la Reina de las Fiestas de la Magdalena, Carla Bernat, y Falleras Mayores de Valencia 2017.

La Corte de Honor Infantil precede a Daniela Gómez de los Ángeles (acompañada por Vicepresidentes de JCF). Del mismo modo Rocío Gil Uncio es recibida por el alcalde tras desfilar su Corte de Honor. En este caso también vicepresidentes de la JCF y el presidente Pere Fuset acompañaron a la Fallera Mayor de Valencia.

El Alcalde y las Falleras Mayores del Valencia 2018 pasaron al Salón de la Chimenea. De este Salón salieron las autoridades y Corporación para pasar al Hemiciclo.

D. Joan Ribó procede a la SOLEMNE PROCLAMACIÓN de las FFMMV 2018.


Detalles del discurso del Alcalde, Joan Ribó.

Ha señalado Ribó que la celebración de estos actos, año tras año, en ese calendario fallero “ha de ser un estímul per a reflexionar sobre la capacitat d'evolució de les Falles, de la seua capacitat per a transformar-se i adaptar-se als nous temps. Eixe és el secret de la llarga vida de la festa fallera i una de les raons que va tindre en compte la UNESCO fa poc menys d'un any per a declarar les Falles patrimoni Immaterial de la humanitat. Una distinció que va ser rebuda amb gran alegria no solament pel món faller, sinó per tota la societat valenciana.”

Ha añadido que la voluntad de las Fallas para pervivir en el tiempo ha sido fruto “al llarg de dècades els fallers i falleres, els valencians i valencianes, amb tenacitat i constància, hem sabut mantindre viva i actualitzar l'herència d'eixe patrimoni llegat pels nostres antecessors”.

Según Ribó, esije “designi d’eternitat” cobra tota la seua plenitud durant la setmana fallera, quan la ciutat de València mostra la seua cara acollidora i hospitalària obrint les portes als visitants per a mostrar el treball creatiu dels artistes fallers. Les Falles són un patrimoni comú, un patrimoni de tots, i al mateix temps no són propietat de ningú, perquè nosaltres simplement som els dipositaris d'un llegat que haurem de preservar i renovar per a transmetre-ho a les noves generacions. Som una xicoteta part de la gran història fallera.”

El alcalde ha expresado a la nuevas Falleras Mayores “el suport de tota la ciutat, representada per este consistori que estarà al vostre costat en tot moment, compartint este any tan intens. També ha glossat el suport de les integrants de les seues respectives corts d'honor, “companyes i amigues que són el reflex d'una festa diversa, plural, oberta i integradora, espai de convivència com l'és també la nostra ciutat i com el són els seus barris, que elles representen.

“Com la Ciutat Vella, des d'on la flama fallera es va estendre a la resta del Cap i Casal, vénen Daniela Esteve i Noelia Ibáñez; dels Poblats Marítims, María Terol i Silvia Vicent; la ciutat que va deixar arrere les muralles està representada per Alicia Andrés, Laura Fabra, Lucía Serrano, Lucía Villaba i Vega Calvo; de la València del creixement urbà provenen Aitana Piquero, Alba Miquel, María Urios, Marina Giménez, Marta Sahuquillo i Paula Miquel; des de la ciutat més enllà del riu, us acompanyaran Aitana Gómez, Blanca Casabán, Estefanía Mestre, Loli Palanca, Marta Estornell, Meritxell Soler, Mireia Bazaga i Nekal Martínez, i representant les Falles de l'àrea metropolitana estarà Marta Nebot.”, ha afegit Joan Ribó.

Ha parlat l'alcalde del compromís i alhora del privilegi de ser Fallera Major de València, de la combinació de responsabilitat amb el gaudi de la festa des de primera línia, i en este apartat hi ha hagut un recordatori per a les seues predecessores, Raquel Alario Bernabé i Clara María Parell Pérez, i també una referència a la voluntat de compartir amb la resta de ciutats que celebren les Falles, i la germanor amb les festes “que hui estan representades per la bellea del foc dels Fogueres de Sant Joan d'Alacant, Sofia Escoda, i per la reina dels Festes de la Magdalena de Castelló, Carla Bernat”.

“Rocío i Daniela, comenceu hui un viatge ple d'emocions i d'entusiasme. Un viatge a través d'una festa plena de matisos nous que tindreu l'oportunitat de descobrir. A nosaltres ens quedarà el privilegi de compartir la vostra experiència i d'ajudar-vos a escriure un nou capítol de la història de les Falles. És així com entre tots continuarem treballant per a mantenir viu el seu designi d'eternitat”, ha dit Joan Ribó, alcalde de València, en la part final de la seua intervenció.
Seguidamente la comitiva pasó al Salón de Cristal en que se entregaron los ‘alfabeguers’ elaborados por el artesano Xavier Claur

(Pincha en la imagen para ver el album completo)

Ya solo quedaban las fotografías de rigor en las que las protagonistas eran las nuevas Falleras Mayores de Valencia.

Cultura y Fallas - Noticias

sección especial1

primera a1 copia

 

Nuestras Tradiciones.

San-Vicente Corpus Moros

Pirotecnia

cruces

julio-14-2

fiestas

folklore musica    

Pólvora, tradició i foc

Teatre Faller. #TeatreFaller

imagen teatre2

El Museu Faller en 3D

museu faller

Corte de Honor 2018. #Elecció18

Corte de Honor Infantil 2018. #Elecció18

PROGRAMA "FUNDADORES"

dr collado 2

Hogueras en Internet

  Hogueras

Hablemos de Hogueras

 Hablemos-Hogueras